Hardware

Het begrip hardware omvat computeronderdelen, de fysieke en tastbare delen van de computer, d.w.z. de elektrische, elektronische en mechanische onderdelen waaruit een computer bestaat. Het is een onderdeel van ICT.

Werkingsprincipe van de computer:

Invoerapparaten →  Systeemeenheid → Uitvoerapparaat

Werkingsprincipe van de computer: gegevens worden in een computer ingevoerd via invoerapparaten, vervolgens worden ze verwerkt en opgeslagen in een systeemeenheid, en worden ten slotte weergegeven door het uitvoerapparaat.

Hardware: Personal computer

Hardware

Personal computer (PC) is, zoals de naam al aangeeft, bedoeld voor persoonlijk gebruik, in tegenstelling tot de server, die door een groter aantal mensen tegelijk wordt gebruikt, vanaf verschillende locaties, vaak via terminals.

Als u niet van plan bent uw computer vaak van de ene plaats naar de andere te verplaatsen van de ene plaats naar de andere, en tegelijkertijd een maximale prijs-kwaliteitverhouding wenst, dan moet u een desktopcomputer gebruiken. In vergelijking met laptops of tabletcomputers is deze veel groter in omvang, onhandig te dragen/verplaatsen, verbruikt meer elektriciteit, maar heeft een veel betere prijs-prestatieverhouding. Ook zijn ze veel gemakkelijker te upgraden. 

Hardware: Laptop of tablet-pc

Een laptop of tablet-pc wordt gebruikt door personen die de behoefte hebben om met een computer te reizen of gewoon om esthetische redenen gebruiken wanneer rekenkracht geen rol speelt. Laptop computers lijken, in tegenstelling tot tablet-pc’s, meer op een personal computer als het gaat om gegevensinvoer. het gaat om gegevensinvoer. Het invoeren van gegevens gebeurt via toetsenbord en muis, terwijl het invoeren van gegevens op de tablet-pc invoer gebeurt via een touch screen.

Hardware

In tegenstelling tot desktopcomputers zijn notebooks en tablet-pc’s geoptimaliseerd voor draagbaarheid, lage lage energiebehoefte ten koste van de prestaties en kunnen ze worden gebruikt (voor een beperkte periode van tijd (d.w.z. tot de batterijen leeg zijn) zonder aansluiting op het elektriciteitsnet. Om een laptop of een tabletcomputer voor te bereiden op gebruik zonder stroomaansluiting, is het nodig om de batterijen op te laden.

Hardware: Mobiele telefoon

Hardware

De mobiele telefoon is een draagbaar elektronisch apparaat dat wordt gebruikt voor communicatie op afstand. In de afgelopen jaren is de mobiele telefoon geëvolueerd van een eenvoudig communicatieapparaat tot een multifunctioneel apparaat. Extra functies, zoals korte tekstberichten, elektronische post, toegang tot internet toegang, registratie van contacten, rekenmachine, klok, alarm, opname en weergave van foto’s, opnemen en afspelen van videoclips, verzenden/ontvangen van multimediaberichten (MMS), audio opnemen en afspelen, enz. heeft van de mobiele telefoon een uiterst nuttig toestel gemaakt, waarvan de afwezigheid actieve betrokkenheid en deelname aan een moderne samenleving onmogelijk zou maken. mogelijk zou maken.

Smartphone 

Smartphone is een apparaat waarin de functionaliteit van telefoons, PDA’s, camera’s, camcorders en computers. Om goed te functioneren maken smartphones gebruik van besturingssystemen, die de basis vormen voor de ontwikkeling van toepassingen.

Hardware

Sommige smartphones kunnen worden aangesloten op een extern scherm en toetsenbord, waardoor een werkomgeving ontstaat, vergelijkbaar met die van een laptop of een desktop computer. Een geoptimaliseerde telefoon heeft soms een telefoon reparatie nodig. Enkele besturingssystemen voor smartphones zijn: GoogleAndroid, Symbian, Blackberry, PalmPilot en WindowsPhone.

Er zijn verschillende soorten invoer apparaten en uitvoer apparaten.

Invoerapparaten:

De muis

Trackballs

Toetsenborden

Scanner

Touchpad

Lightpen

Joystick

Uitvoerapparaten:

Projector 

Printer 

Monitor

Heeft u nou problemen met een van u apparaten, bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een iPad, neem dan een kijkje voor een reparatie op deze website: https://www.fixers.nl/