ICT-systeem: Zes componenten

Een ICT-systeem is een operatie die bestaat uit zes componenten, namelijk hardware, software, gegevens, informatie, procedure en de gebruiker. Het omvat gewoonlijk communicatietechnologie en het gebruik van internet. De apparaten die in de informatie- en communicatietechnologie worden gebruikt zijn computers, mobiele telefoons, torens, videoconferenties, software, radio, televisie en satelliet. ICT verwijst naar informatie- en communicatietechnologie├źn die via telecommunicatie toegang bieden tot informatie. ICT op school werd in december 2004 ingevoerd en in 2010 herzien om middelbare scholieren een perspectief te bieden op ICT-vaardigheden en hen te laten leren via een computerondersteund leerproces.

De zes componenten van een ICT-systeem in detail:

Een ICT-systeem bestaat uit zes componenten:

Mensen -zijn nodig om de gegevens aan het ICT-systeem te leveren en ook om te oordelen en te beslissen uit de output van het systeem.

Gegevens -zijn de grondstof van elk lIT-systeem en deze worden door het systeem verwerkt om de informatie, de output van het systeem.

Procedures – bepalen wat er moet gebeuren en wanneer. Het omvat ook het doorgeven van gegevens of informatie tussen verschillende mensen. Administratieve procedures zijn nodig om problemen aan te pakken zoals klanten die rekeningen niet betalen, problemen met leveringen, enz.

Hardware – dit zijn de fysieke componenten waaruit het ICT-systeem bestaat. Als je het kunt aanraken, dan is het hardware. Hardware omvat invoerapparaten (toetsenbord, muis, scanner, enz.), opslag (geheugen, harde schijf, enz.). de processor en de uitvoerapparaten (scherm, printer, plotter, enz.). Ook de hardware zijn de communicatieapparaten die nodig zijn om gegevens over netwerken te verzenden.

Software – dit zijn de computerprogramma’s die de stap-voor-stap instructies geven om de klus te klaren. gedaan.

Informatie – de resultaten van het verwerken van gegevens. Informatie is de output van een IT-systeem.

ICT-systeem

Soorten ICT-communicatie

De verschillende soorten ICT-communicatie omvatten

  • Elektronische post
  • Videoconferenties
  • Fax en telefoonconferenties
  • ICT-basisvaardigheden

Bij ICT-vaardigheden gaat het om het begrijpen en toepassen van een reeks computerprogramma’s, software en andere hulpmiddelen. Deze omvatten:  

  • Tekstverwerking
  • Spreadsheets
  • Databases
  • powerpoints
  • Zoekmachines

De “C” in ICT staat voor communicatie, en omvat alle communicatietechnologie├źn zoals:

– Digitale TV

– Digitale radio

E-mail

– Internet

– Breedband

– Netwerken (bekabeld en draadloos)

– Mobiele telefoons

– GPS (wereldwijde plaatsbepalingssystemen)

– Videoconferenties

– Instant messaging

– Fax